8. rujna 2011.

PROSLAVA 100 GODINA ULJARSKE ZADRUGE TUČEPI

U četvrtak, 8. rujna 2011. godine, na blagdan Male Gospe proslavljeno je 100 godina Uljarske zadruge Tučepi.

  Proslava je započela jutarnjom svečanom Svetom misom na groblju Male Gospe u Tučepima. Bogoslužje je predvodio don. Željko, svećenik iz Vojvodine. Nakon Mise, ispod križa zapaljena je svijeća i postavljen vijenac za sve umrle i poginule tučepske zadrugare.
  U 11 i 30 sati, u crkvenoj dvorani održala se svečana sjednica na kojoj se prisjetilo davnih vremena u kojim je zadruga započela s radom. Načelnik Ante Čobrnić obratio se svim prisutnima i napomenuo da se priprema novac za otkup zemlje za novo i modernije postrojenje tučepske uljare. Bili su tu gosti iz Zadružnog saveza Dalmacije, Hrvatske poljoprivredne komore, te malobrojni predstavnici medija. Sjednici nije nazočio veliki broj zadrugara kojima će se podijeliti spomen zahvalnice koje su se nazočnima podijelile na kraju sjednice.
  U 13 sati, ispred uljarkog dvora i na drugom katu Uljarske zadruge priređena je izložba tučepskih umjetnika Dragog Mravičića i Mije Šimića. Izložbu, kao i sjednicu uveličala je klapa Marina Tučepi.
  U 14 sati, u konobi Dvor priređena je zakuska za sve članove Uljarske zadruge uz tamburaše Berda iz Slavonskog Broda.
  Slikarica Julija Stapić Katić, u 18 sati u prostorijama gradske vijećnice otvorila je izložbu motiva Maslina i Dalmacija.
  Iako je bilo najavljeno da će se u 20 i 30 sati pored spomenika maslini održati promotivna prodaja maslinovog ulja i domaćih suvenira, samo je jedna obitelj postavila svoj štand. Na tučepskoj lučici koncert je održala Žanamari Lalić.

T.M.

 

Um nam bio vazda
svića
cilj općeni roda srića

Fra Mate Šimić

 


 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola