23. - 25. rujna 2011.
SMOTRA TURISTIČKE KULTURE

U travnju 2011. Turistička kultura OŠ Tučepi  je sudjelovala  u natječaju 'Turistička kultura' na temu 'Nematerijalna baština mog zavičaja'. Birani su najbolji projekti kulturne baštine. Video uradak 'Vile kamenjarke-legenda o biokovskim vilama' je nagrađen i predstavljen na  4.smotri  turističke kulture u Gradu Hvaru 23.-25.rujna.

24. rujna OŠ Tučepi su predstavljale učenice 7.razrednog odjeljenja: Marta Bušelić i Ružica Čović, učiteljica likovne kulture Ivana Volarević, učiteljica razredne nastave Marlena Bogdanović, voditeljica izvan-nastavne aktivnosti Turistička kultura Mirela Majstrović te ravnateljica Lolita Pašalić, koja je davno prepoznala važnost jačanja i osvješćivanja svog identiteta u osnovno-školskom uzrastu. Predstavljen je i izložbeni štand učeničke zadruge 'Škrinjica'.

Nakon javnih učeničkih prezentacija nagrađenih radova uslijedila je radionica brendiranja u organizaciji tvrtke McCann Erickson, Hrvatska, zatim radionica o produkciji sadržaja u turizmu u organizaciji tvrtke "Antitalent produkcija" te radionica o turističkoj animaciji u organizaciji tvrtke "EX-ALTO", kao i zaključci ovogodišnje smotre. Sudionici su se zahvalili organizatorima OŠ Hvar, Turističkoj zajednici Hvar, Udruzi Prokultura - Split.

Cilj Projekta je osvijestiti  i učiti o jedinstvenim kulturnim i prirodnim vrijednostima prepoznajući njihovu ulogu u lokalnoj turističkoj ponudi. Turizam uz oživljenje tradicionalnih djelatnosti mediteranskog podneblja može postati presudni nositelj gospodarskog i društvenog razvoja našeg kraja.

Voditeljica izvan-nastavne aktivnosti Turistička kultura OŠ Tučepi Mirela Majstrović se zahvalila djelatnicima Škole kao i ravnateljici na razumijevanju i podršci u provođenju Projekta te istaknula da dječja kultura stvara zaseban dio narodne kulture koja može obogatiti turističku ponudu, a u zimskim danima postati dio zabave jer sve ono što je zapisano i sačuvano neće biti i zaboravljeno.

Želite li pročitati još o ovoj temi?...

Izvor: OŠ Tučepi

foto: OŠ Tučepi


Video VILE KAMENJARKE na linku


 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola