petak, 17. veljače 2012., crkvena dvorana

VESELE ŠKOLSKE MAŠKARE


Počela gradnja dugoočekivane dvorane. Djelatnici uzeli stvari u svoje ruke.

  Već tradicionalno učenici, učitelji i djelatnici tučepske osnovne škole organizirali su maškare. 
  Pokladna svečanost sastojala se od okupljanja maškara u školskom dvorištu, razigrane povorke po Kraju i maskembala u crkvenoj dvorani. Birale su se najbolje pojedinačne i grupne maske učenika od 1.-4., te od učenika 5.-8. razreda. Ove godine poseban trud maskiranih roditelja nagradio se i novom kategorijom - najbolja maska roditelja.
  Krnju su izradili učenici 5.a razreda: Bepo Mravičić, Kate Pašalić i Nina Maras. Za svog krnju dobili su palačinke u tete Grace, školske kuharice.
  Mogli su se tu vidjeti likovi iz bajki, satovi, svatovi, štreberi, ratnici, pantomimičari, ljudi iz crno-bijelog svijeta, sprovodnu povorku, te ljude od kartona.
  Nagrade za najbolje pojedinačne maske pripala su Luki Zwirnu, učeniku 3. razreda (bio je svečenik na svadbi iz popularnog dječjeg romana Vlak u snijegu) i Branki Čoviću, učeniku 5.b razreda kao pantomimičaru. Grupne maske koje su odnijele pobjedu bile su 2. razred (razrednica Marlena Bogdanović) Satovi, te 5. b razred Pantomimičari s razrednicom Rozanom Alfirević. Nagradu za najbolju roditeljsku masku odnio je Stipe Bušelić kao patuljak.
  Program je vodila nenadmašiva radijska voditeljica Žana Šulenta koja je svojim doskočicama podigla atmosferu samog maskembala. U žiriju su se nalazili Ivana Volarević - nastavnica likovne kulture, ujedno i predsjednica žirija, Ita Vuković - učiteljica razredne nastave, Milena Lejo - nastavnica njemačkog jezika, Žana Šulenta, Ljiljana Rudelj - školska spremačica, ali i velika ljubiteljica maškara s velikim iskustvom na karnevalima i Tomislav Mravičić - učenik 2. razreda srednje škole, bivši učenik.
T. M.
  

fotoGALERIJA

foto: Renata Josipović i Tomislav Mravičić 


 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola