petak, 23. prosinca 2011., crkvena dvorana

BOŽIĆNA PRIREDBA


Bog dolazi!

  U petak, 23. prosinca u crkvenoj dvorani učenici i učitelji Osnovne škole Tučepi održali su božićnu priredbu "Bog dolazi". 
  Učenici prvog razreda zapjevali su Zvončiće, drugaši su zapjevali pjesmu o božićnom drvcu, treći razred je izrecitirao Božićnu čestitku. Četvrtaši su zapjevali Djetešce nam se rodilo, a učenici od petog do osmog razreda zajedno s vjeroučiteljicom Marinom Šimić pripremili su predstavu po kojoj je i sama priredba dobila ime. 
  Ovu priredbu uveličao je i školski zbor pod voditeljskom palicom Marina Ercega, nastavnika glazbene kulture.
  Učenici i učitelji su na kraju svima zaželjeli sretan Božić i novu 2012. godinu.
T.M.

Bog dolazi

Glavni lik predstave Krešimir čuo je u snu da će mu za Božić doći Bog. Od toga trenutka započinje s pripremama: naručuje stiliste koji će ga obući i frizirati, čisti stan, naručuje hranu,... Njegovu brigu da sve iz vana lijepo izgleda prekidaju iznenadni prolaznici koji traže toplu riječ, hranu, krov nad glavom, .. On ih sve odbija iz jednog jedinog razloga „dolazi mu Bog i nema vremena za njih“. Na kraju ostaje razočaran. Odijelo mu se zgužvalo, frizura pokvarila, jelo ohladilo, a Bog nije došao kako je obećao.  Djevojčica, koja je i sama tražila njegovu pomoć, otvara mu oči i objašnjava da mu je Bog dva puta dolazio, samo što ga on nije prepoznao jer Bog dolazi u svakom čovjeku koji treba našu pomoć.

Marina Šimić

fotogalerija

Foto: Liljana i Tomislav Mravičić


 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola